Activiteiten tips om thuis met de kinderen te doen

Door het Coronavirus zitten nu veel kinderen thuis bij hun ouders. Via social media kreeg ik de vraag of ik tips had om activiteiten thuis te doen. In deze blog heb ik tips verzameld van verschillende websites. Mocht ik weer nieuwe tips krijgen, vul ik de blog aan.

Proefjes.nl

Je kon in de voorjaarsvakantie al met mij meekijken met proefjes op de BSO. Deze proefjes had ik van de website www.proefjes.nl. Er staan veel proefjes tussen met huis-tuin-en keukenmateriaal, waardoor het makkelijk thuis toe te passen is. De kinderen vinden het geweldig en er zitten leuke werkbladen bij.

De voorleeshoek

De voorleeshoek is tijdelijk gratis te gebruiken! Op de website staan verschillende leuke voorleesverhalen voor kinderen.

75 praktische tips voor ouders met kinderen die thuis leren

Hoe kun je de dag op een zinvolle manier invullen, als je kind thuis is? In het artikel op de website van wij leren geven ze allerlei suggesties, om ouders te ondersteunen. De pagina wordt doorlopend bijgewerkt.

Lezen bingo

De peuterjuf heeft een lezen bingo online staan. Download de lezen-met-mijn-peuter-bingo kaart en ga op zoek naar boeken die horen bij de verschullende categorieën, lees samen met je peuter tot jullie BINGO hebben!

De liedjeskoffer

Zelf heb ik de liedjeskoffer op mijn website staan. Download de afbeeldingen, stop ze in een leuke koffer of bak en laat je dreumes/peuter een kaartje trekken. Samen kunnen jullie de liedjes zingen die op de kaartjes staan.

Lees ook; ’10 activiteiten met een dobbelsteen’

Dagplanning

Juf Maike heeft een dagplanning gemaakt. Dit geeft grip op de dagen dat je met de kinderen thuis bent. Wanneer gaan jullie wat doen en op welk tijdstip. Je kunt de activiteiten allemaal aanpasssen, het is namelijk een word document.

Spel/muziekactiviteiten Moms & KidsMusic

Lydia van Mourik heeft een lijst samengesteld met allemaal spel/muziekactiviteiten. Van buiten activiteiten tot creatieve activiteiten. Er staat voor iedereen wat leuks tussen.

Credu

In de blog van credu ’thuisonderwijs aan kleuter, hoe dan? In de blog geven ze een aantal tips voor thuisonderwijs, bijvoorbeeld over het zorgen van uitdagend materiaal.