Gastbloggers

Hallo allemaal,
In dit stukje zal ik me even kort voorstellen aan jullie. Mijn naam is Rianne en ik ben 26 jaar. Ik werk sinds 2015 op hetzelfde kinderdagverblijf als Birgit, alleen dan op een peutergroep (2-4 jaar). Het leuke aan deze doelgroep vind ik dat je de kleine dreumesen in twee jaar tijd ziet groeien naar een zelfstandige kleuter, die klaar is om naar de basisschool te gaan. Vooral de ontwikkeling van hun spraak vind ik ontzettend leuk om mee te maken.
Naast het werken in de kinderopvang, houd ik erg van hardlopen, dansen (modern en jazz), lezen, bakken en gezellige theetjes met vriendinnen.

Voor Tips voor de Kinderopvang schrijf ik recensies over prentenboeken voor peuters/kleuters. Deze prentenboeken test ik eerst uit op de kinderen op mijn eigen groep, om te zien hoe ze reageren op de verhalen en afbeeldingen. Daarnaast lever ik ook met enige regelmaat foto’s aan van activiteiten en knutselwerkjes die we doen met de peuters.

Hallo, Ik ben Tamara, getrouwd met Alfons en mama van Neshama (2015)
Ik hou van lezen, schrijven, creatief zijn, bloemschikken, haken.

Toen ik zwanger was van Neshama verslond ik alles wat maar over baby’s ging. Zo kwam ik een artikel tegen over Babygebaren. Dat leek me leuk om te doen. Ik heb altijd al een fascinatie voor gebarentaal gehad, alleen nooit iets mee gedaan. Dit was mijn kans.
Ik volgde samen met Alfons een cursus babygebaren. Daarna begonnen we de gebaren te gebruiken in onze communicatie met Neshama. Neshama vond het geweldig! En wij ook. En al gauw hadden we resultaat. We waren zo enthousiast met z’n allen dat ik vond dat alle ouders en elke pedagogisch medewerker dit moet weten. Dus heb ik de docentenopleiding Baby- en kindergebaren gevolgd. Daarna kon ik me aansluiten bij Taal voor Taal en geef ik cursussen Babygebaren aan ouders en professionals in Groningen.
Af en toe kun je een blog van mij lezen op de website van Tips voor de kinderopvang. Ik neem je mee in de wereld van Babygebaren. Hoe je gebaren kunt inzetten als ouders en pedagogisch medewerker. Maar ook wat de voordelen zijn. Zodat je net zo enthousiast wordt over babygebaren als ik. 😊 Ik hoop dat je wat aan mijn blogs hebt. Veel plezier met lezen.

Liefs, Tamara

Hallo, mijn naam is Lydia van Mourik, ik ben getrouwd met Geert-Jan Franssen en moeder van Fleur (2018)

Ik ben een creatieve, muzikale duizendpoot. Mijn werkzaamheden zijn:
Licentietrainer bij kinderen beter begrijpen® (workshops kindertekeningen lezen)
Creatief-coaching
Professioneel musicus (dwarsfluitiste)
Muziek-op-schoot-docente®
Auteur van het muzikaal doe-boekje PeuterPret
en momenteel volg ik de master speltherapie

Zoals je ziet, ik hou van afwisseling! Ik heb allerlei soorten werk gedaan met kinderen. Kinderopvang, crisisopvang voor gezinnen, gewerkt in een gezinshuis, en met kinderen die voor  dagbesteding op een zorgboerderij kwamen. Sinds dat ik moeder ben geworden ben ik bezig met thema’s zoals hechting en natuurlijk ouderschap. Naast dat ik professioneel musicus ben (dwarsfluit)les geef, en workshops organiseer voor muziek met het jonge kind/ouder ben ik opgeleid als licentietrainer om ouders en professionals die met kinderen werken alles te vertellen over kindertekeningen en de symboliek/verhaal wat een kind daarin verteld. Hier is echt een wereld voor mij opengegaan. Ik vind het zo waardevol om te zien wat er in een kind om gaat, hoe het zijn omgeving ervaart zodat ik daar weer op aan kan sluiten. Door mijn masterstudie speltherapie kan ik een kleine schakel zijn in het  helpen om dingen te leren uiten en te verwerken door middel van speltherapie en creatieve coaching!

Ik hoop in mijn blogs jullie te kunnen inspireren als het gaat om tekeningen lezen en begrijpen, spel stimuleren en interpreteren, en op welke manier je muziekactiviteiten in de kinderopvang kunt aanbieden.