Recensie ‘wakker blijven!’

Zolang je het boek ‘wakker blijven!’ niet uit hebt, hoef je niet naar bed. Goeie deal! Maar… elke keer dat je met je ogen knippert moet je een bladzijde omslaan. Dus wat er ook gebeurt; Níét knipperen!

Wakker blijven

Het doel van dit boek is om zo lang mogelijk wakker te blijven zónder met je ogen te knipperen. Want knipper je met je ogen? Dan moet je meteen een bladzijde omslaan! Op deze manier worden sommige bladzijdes heel snel omgeslagen, daardoor ontdek je iedere keer nieuwe verhalen of activiteiten. Telkens als je het boek leest, lijkt het weer een ander verhaal.Het boek is heel interactief, grappig en iedere bladzijde is weer heel anders. Hij zit echt vol met verrassingen.

De uil

Op iedere bladzijde in het boek komt de uil iets vertellen. Hij is heel duidelijk in zijn regels en laat goed horen, dat knipperen echt niet is toegestaan. De uil doet dit op een leuke en grappige manier, waardoor het heel leuk leest. De kinderen worden echt betrokken bij het verhaal.

Lees ook; recensie beloofd!

Interactief

Tijdens het lezen van het boek mag er absoluut niet geknipperd worden. De uil wilt de kinderen heel graag helpen om niet te knipperen en stelt actieve vragen. Ze kunnen bijvoorbeeld staren naar een afbeelding of leren turen.

Het is echt een heel leuk boek om voor te lezen, omdat de kinderen heel erg worden betrokken bij het verhaal. Ze weten al zodra ze knipperen, dat er een bladzijde omgeslagen wordt. Zeker een aanrader om te lezen net voor het slapengaan, want wat zullen ze lekker slapen als het boek uit is.

Zelf kopen

Wil je het boek zelf kopen? Dat kan! Op www.uitgeverijdefontein.nl voor €14,95.