Recensie ‘mijn natuurspeurpakket’

Van lemniscaat kreeg ik een heel mooi boekenpakket voor lemniscaat natuurlijk. Dit is een fondsonderdeel van lemniscaat. De boeken zijn om te kijken, te speuren, te ontdekken en vooral om je te verwonderen. In verschillende blogs komen alle vier de boeken aan de beurt die ik heb ontvangen.

Mijn natuurspeurpakket

Ga op pad met het natuurspeurpakket, dit is een klembord en daarbij zitten de speurkaarten, een knutselboek, doebladen en een prachtige poster waarop je kunt afvinken wat je allemaal hebt ontdekt. Als een echte detective kun je vogels spotten, buiten een natuurwandeling maken en leer je hoe je voetdrukval kunt zetten om daarmee te ontdekken wie jouw tuin hebben bezocht.

Het klembord

Het klembord is een handig bord waarin je alle spullen kunt bewaren die erbij zitten. Je kunt tijdens je natuurwandeling de doebladen vastklikken waardoor je zo goed overzicht hebt waarnaar je op zoek bent. Ook is het handig om zo te kunnen tekenen of te schrijven.

Lees ook: ’10 activiteiten met een dobbelsteen’

Doebladen

Er zitten verschillende leerzame doebladen in die je kunt gebruiken in de natuur. Je kunt bijvoorbeeld een wrijfafdruk maken van een schors, een natuurspeurkaart maken waar je op speurtocht bent geweest en ook zit er een telvel voor verschillende dieren bij.

Poster

Op de poster staan tuinvogels, insecten, bladeren, vlinders, paddenstoelen, pootafdrukken en nog meer andere dieren. Bij iedere afbeelding staat een rondje, mocht je bijvoorbeeld de vlinder tijdens je natuurspeurtocht gezien hebben, dan kan je die op de poster afvinken.

Afbeeldingen

De afbeeldingen van tuinvogels, vlinders, motten, insecten, bladeren dierensporen, nachtdieren, bosvogels, paddenstoelen en kriebelbeestjes staan op kleine posters. Zo kun je goed zien naar welk dier je op zoek bent om te kunnen afvinken op je poster. De afbeeldingen zijn duidelijk en mooi, tevens passen ze goed in je klembord.

Natuuractiviteiten; teken, knutsel en ontdek!

Kijk in dit boek om ideeën te doen voor wat je buiten allemaal kunt ondernemen. Met sommige activiteiten kun je de dieren en insecten naar je tuin lokken. Met andere ga je op natuuravontuur. Zorg ervoor dat je altijd je speurkaarten en klembord meeneemt, zodat je kunt herkennen wat je tegenkomt. Kopieer de doebladen, zodat je ze vaker kunt gebruiken of bijvoorbeeld met je hele klas!

In dit boek staan handige tips voor wat je allemaal nodig hebt en wat de natuurspelregels zijn. Daarnaast staan er super leuke ideeën om te knutselen en te bouwen, zoals een vlindervoederschaal en een beestjesvalkuil. Er staat duidelijk wat je nodig hebt en hoe je het kunt maken. Super leuk om thuis of op school met je klas te doen.

Een echt doeboek voor in de natuur!

Dit boek is echt heel leuk, handig en overzichtelijk om te gebruiken als je op onderzoek gaat in de natuur. Je kunt dit thuis met je kinderen doen, maar ook met de hele klas. Alle doebladen zijn goed te kopiëren, waardoor je ze vaker kunt gebruiken. Het is toegankelijk voor kinderen waardoor ze er ook goed zelf mee aan de slag kunnen.

Wil je zelf het boek kopen? Dat kan! Hij kost €14,95 en is te koop bij lemniscaat. Het boek is voor kinderen van 7+.