Knutsel- en activiteiten ideeën Koningsdag thuis

Dit jaar wordt er vanwege de coronacrisis geen Koningsdag gevierd. Om dit feest niet helemaal voorbij te laten gaan kun je voor de kinderen en ouders een tasje met benodigdheden maken. In dit bericht ideeën om toe te voegen in het tasje.

Fiets versieren

Vaak worden er met Koningsdag fietsen van kinderen versierd. Om dit thuis te laten doen kun je een pakketje samenstellen om hun fiets te versieren. Daar kun je bijvoorbeeld strookjes crêpepapier, ballonnen en vlaggetjes in doen.

Vlaggetjes

Bij Koningsdag hoort natuurlijk ook de Nederlandse vlag. Tevens worden vaak de lokalen en groepen versierd met vlaggetjes. Op mijn Pinterest pagina staan verschillende ideeën hiervoor.

Spellenblad

Juf Maartje heeft op haar Facebookpagina een heel leuk spellenblad en certificaat gedeeld. Op het spellenblad staan verschillende ideeën om koningsspelletjes thuis te doen. Het spellenblad is hier te downloaden en het certificaat is hier te downloaden.

Lees ook; ‘buitenspel aantrekkelijk maken’

Kroontjes

Natuurlijk hoort een kroon ook bij Koningsdag! Er zijn veel verschillende manieren om er één te knutselen. Kijk voor ideeën op mijn Pinterest.

Woezel en pip

Op de website van Woezel en Pip staan hele leuke ideeën voor activiteiten, knutselen en om een brief aan de Koning te schrijven.

Heel veel plezier met alle activiteiten en knutselideeën! Mocht je er gebruik van maken, zou je mij dan willen taggen? Ik kijk graag mee 🙂