Het juichboek van Ivy & Oliver

Via Ivy & Oliver ontving ik het juichboek. Dit boek is ontworpen om een kind aan te moedigen op bepaalde vlakken. Dit kan je eigen kind zijn, maar ook van je groep of bijvoorbeeld je neefje of nichtje. Het juichboek bevat 10 verschillende beloningspagina’s en heel veel stickers.

Het juichboek

Het juichboek is op een fijne manier opgezet. In de inleiding staat waarover het boek gaat en wat je er samen met een kind mee kan doen en bereiken. Bij sommige onderwerpen in het boek spreken ze naast waardering ook enorme blijdschap en opluchting uit.

Tips

In het juichboek staan 4 verschillende tips voor het gebruiken van het boek. Bijvoorbeeld dat je goed moet kijken of een kind wel aan die stap toe is. Als de motoriek nog niet ver genoeg ontwikkeld is, dan heeft bijvoorbeeld veters strikken nog niet zoveel zin.

10 onderwerpen

Er staat 10 verschillende onderwerpen in het boek, zoals plassen op het potje/wc, slapen zonder speen en tandenpoetsen. Per onderwerp is een bladzijde met de tekst wat het onderwerp is, een bladzijde waar 10 beloningsstickers geplakt kunnen worden en aan de achterkant kun je een korte dagboekverhaaltje schrijven.

Lees ook de blog ‘onderwerpen voor stukjes schrijven in tablet/schriftje’

Overzichtelijk

Het juichboek is een fijn, handig en overzichtelijk boek wat goed te gebruiken is voor kinderen die sommige stappen net even wat moeilijker vinden. Er is per onderwerp voldoende ruimte om stickers te plakken en een dagboekverhaaltje te schrijven over dat onderwerp. Het is op deze manier leuk om samen later terug te zien wanneer welke gebeurtenis was, hoe oud het kind was en wie erbij waren. Hij is laagdrempelig waardoor het snel te gebruiken is bij kinderen. Door de stickers worden kinderen op een leuke manier beloond voor als ze iets nieuws hebben geleerd.

Winactie

Volgende week tijdens mijn feestweek maak je kans op dit juichboek! Houdt de website en facebook dus goed in de gaten om kans te maken.