Een dag als stagiaire

Hallo ik zal me even voorstellen. Ik ben Mandy, en ik ben 23 jaar oud. Ik woon op het prachtige eiland Texel. Toen ik klein was had ik een droom om “juffie” te worden. Sinds 2018 ben ik begonnen aan een thuisstudie pedagogisch medewerker niveau 3 via LOI.

Creabeajuf

De eerste periode ben ik bij de baby/dreumes groep begonnen. Ik vond het erg spannend, maar ook een leuke uitdaging. Ik heb meegedraaid met het dagritme en de kinderen beter leren kennen. En gekeken hoe iedere baby was in hun ontwikkeling en dat schreef ik op want ik vond dat erg interessant. Ik ben ook echt een creatief persoon, vaak als er een thema was, bedacht ik wel om er iets leuks van te maken. Ik werd ook wel creabea juf genoemd ?. Ik heb geleerd wat en hoe een kind iets bedoelt of wilt met een klank geluid die ze gaven, ik zocht uit wat ze bedoelde en ben hiermee aan de slag gegaan doormiddel van er op te reageren en kijken of ik begreep wat ze bedoelden. Ook heb ik geleerd hoe je een baby massage moest geven en een kind in bad moest doen, een hele ervaring rijker!

Van babygroep, naar BSO en naar de peutergroep

Na babygroep ben ik doorgestroomd naar de BSO. Dat was wel mijn voorkeursgroep omdat, dat mij de leukste groep leek en dat je veel met de kinderen kon doen. Daar was het na schooltijd lekker een broodje eten of fruit. En daarna lekker hun zelf vermaken. Elke keer als ik er was had ik weer wat leuks of creatiefs bedacht voor of met de kinderen te doen. Zo een keer kreeg ik dansles van een paar meiden of ik gaf die, een disco wedstrijd wie het stoerst, grappigste kon dansen of verkleden, of natuurlijk wat lekker bakken. alles deed ik met een doel voor de samenwerking, en ontwikkeling stimuleren. De kinderen gaven me vaak complimenten dat ik zo’n toffe juf was, ja dat doet wel iets met je natuurlijk♥️..
Toen ik uiteindelijk weg moest gaan omdat ik naar de peutergroep toe ging, was het wel even moeilijk. Want je bouwt een band op met de kinderen, gelukkig zie ik ze regelmatig nog bij de kinderopvang of op mijn werk ( Etos).

Lees ook; ‘mijn tips voor het begeleiden en ondersteunen van stagiaires’

Meer initiatief nemen

Sinds september 2019 zit ik bij de peutergroep. Daar ben ik mezelf wel echt tegen gekomen. De eerste paar weken moest ik erg de kat uit de boom kijken omdat, alles zo erg op me af kwam. Als er teveel prikkels zijn in mijn omgeving vind ik het lastig om daar mee om te gaan, dus ik moest veel schakelen op momenten. Op een gegeven moment moest ik meer initiatief tonen in de groep zoals, de kring begeleiden, uit mezelf dingen doen, de ontwikkelingen van de kinderen meer stimuleren dat soort dingen. Dat kwam rauw op me dak want, ik vond het super eng om alles zelf te doen ( en nog steeds af en toe stiekem). Dat maakte me erg onzeker, ik haalde me zelf gelijk naar beneden en dacht ik kan het toch niet.. Nu weken verder, doe ik al steeds meer uit mezelf en me angsten proberen weg te nemen. Dat voelt goed ik weet dat ik het kan en erg leuk vind!
En daar ben ik de komende tijd mee bezig om mezelf te herpakken en me meer zekerder te laten worden om het gewoon te doen! Beetje bij beetje lukt dat wel hoop ik. Want ik vind dit werk echt geweldig!

Enthousiasme en blijdschap va de kinderen

Nu met het Corona virus moet ik nog opdrachten doen over of met kinderen maar daar heb ik een oplossing voor bedacht, ik pas op bij kinderen die ook daar op het kinderdagverblijf zitten en met toestemming de opdrachten mag maken. Wat ik lastig vind: zelf initiatief nemen
Wat ik het allerleukste vind van de groepen: De enthousiasme en blijdschap van de kinderen. De ontwikkelingen volgen, en dat je met stapjes vooruit gaan en dat ziet. Creatief bezig zijn met de kinderen. Dat ze elke morgen een dikke knuffel geven als je binnenkomt dat maakt je dag weer goed!
Ik hoop einde van dit jaar als alles mee zit alle examens te kunnen afronden en klaar te zijn en me diploma op te halen! ?
Hebben jullie nog tips voor mij? (Graag) of vragen? Stel ze gerust of bericht me even dan beantwoord ik je vragen.
Veel liefs,
Mandy