De tas van een pedagogisch medewerker

Iedere vrouw heeft altijd al een gevulde tas, maar er zijn absoluut dingen die nooit ontbreken in een tas van een pedagogisch medewerker. In deze blog staan 18 dingen die sowieso in een tas van (bijna) iedere pedagogisch zitten medewerker. Wat is voor jou absoluut onmisbaar in je tas?

Flesje water

Een flesje water mag, natuurlijk, nooit ontbreken in een tas. Voor onderweg naar het werk heb je zo altijd een dorstlesser bij je. Beter is nog, om milieuvriendelijk te zijn, een flesje water te nemen die in de vaatwasser kan. Het flesje kun je hergebruiken en door de vaatwasser, blijft het ook nog hygiënisch.

Zakdoekjes

Zakdoekjes zijn altijd handig en nooit overbodig. Snottebellen genoeg en zo heb je in ieder geval wat bij de hand.

Setje schone kleren

Spuug, snot, verf, je komt nooit schoon thuis na een dag werken. Maar soms word je op het werk zo erg onder gespuugd dat je meteen wilt omkleden. Een setje schone kleding in je tas is dan reuze handig. Zo heb je altijd kleren bij de hand, mocht je het nodig hebben, en hoef je niet in kleren die onfris ruiken rond te lopen.

Agenda

Een agenda is handig voor overzicht. De één heeft een papieren agenda en de ander zijn eigen in de telefoon. In je agenda kun je bijvoorbeeld je werktijden bijhouden. Ook kun je dan goed zien, als een collega vraagt om  te ruilen van werkdag of dienst, of je die dag kunt.

Nagelvijl

Als je nagel afscheurt of breekt is dat natuurlijk niet leuk, maar het is wel fijn om die dan bij te kunnen werken met een nagelvijl. Zo voorkom je dat hij verder scheurt en behoud je je mooie nagels.

Zonnebrand

Met warme dagen is zonnebrand geen overbodige luxe. Het is dan wel fijn als je die van jezelf kunt gebruiken. Die van de kinderopvang zijn (vaak) van die dikkere met factor 50.

Lees ook: ‘spelletjes ijsjesmemory en ijsjes tellen’ inclusief gratis download!

Deodorant

Soms loop je de benen onder je lijf vandaan en loopt het zweet overal. Het is dan wel zo lekker als je weer even fris kunt ruiken. Een deodorant is dan echt onmisbaar.

Zonnebril

Is er een felle zon, dan is een zonnebril fijn om bij je te hebben. Ook voor de weg naar je werk toe is het handig om er één in je tas te hebben.

Handcrème

Op het kinderdagverblijf wassen we heel veel onze handen, na het verschonen, voor een fles maken etc. Door al het handen wassen, kunnen je handen heel droog worden. Een handcrème is dan fijn om bij de hand te hebben. Een laagje kan je handen al goed beschermen tegen uitdroging en zere kloven op je handen.

Haarelastiekje

Op sommige kinderdagverblijven is het verplicht om je haar (tijdens verzorgingsmomenten) vast te hebben, maar ook met warm weer is het lekker om je haar omhoog te hebben. Een extra haarelastiekje is handig om bij je te hebben, stel je dat jij of je collega hem is vergeten, dan heb je er altijd één bij je.

Handgel

Handgel kan soms net even die verfrissing aan je handen geven, zonder dat je echt je handen hoeft te wassen (dus niet voor een maaltijd of na een verschoning ;-)). Je handen zijn weer lekker fris na een handgelletje!

Lees ook: ‘het belang van materiaalonderzoek!’

Sleutels

Zonder sleutel wordt het toch wel lastig om binnen te komen en ook de deur af te sluiten, dus de sleutelbos zit er altijd in.

Pleisters

Kinderen vallen regelmatig, de ene keer harder dan de andere keer. Pleisters zijn dan wel handig om bij te hebben, mocht er een kind een schaafplek hebben, kun je die in ieder geval afdekken,.

Telefoon

Bereikbaar zijn op je mobiele telefoon is vooral belangrijk voor als je op stap gaat met de kinderen. Veel gastouders gebruiken hem ook om foto’s of filmpjes mee te maken voor de ouders.

Paracetamol

Hoe vervelend is het als je hoofdpijn of buikpijn op het werk krijgt. Je wilt dan graag wel door kunnen werken, een paracetamol of een andere pijnstiller kan dan uitkomst bieden.

Pen en papier

Er komen vaak verschillende dingen voor die je even wilt opschrijven. Het is dan handig als je pen en papier bij de hand hebt.

Humor

Humor is absoluut belangrijk om altijd bij je te hebben, het weegt niks en neemt ook geen plek in, maar is zeker van meerwaarde tijdens het werken. Vergeet deze dan ook nooit 😉

Goede zin

Er wordt op een dag veel van je gevraagd als pedagogisch medewerker, daarvoor heb je goede zin nodig, dus vergeet deze niet mee te nemen als je gaat werken 🙂

Wat is absoluut onmisbaar in jouw tas als je gaat werken?