Een nieuwe baan!

Ja je leest het goed, ik heb een nieuwe baan! Eindelijk mag ik het officieel bekend maken. Vanaf maandag 19 augustus ga ik starten met mijn nieuwe functie. Ik heb er zoveel zin in!

Vanaf maandag 19 augustus start mijn nieuwe functie; praktijkopleider. Deze functie is binnen mijn huidige werkgever, dus ik blijf bij dezelfde organisatie werken. In juni kwam deze vacature online en ik heb meteen dezelfde dag gesolliciteerd. Vanaf half juli werd bekend dat ik deze functie mag vervullen samen met een collega, we worden dus een soort van duo, maar hebben beide onze eigen regio’s.

Sollicitatie

Wat was het spannend om weer te gaan solliciteren. Ik werk bijna 8 jaar bij deze organisatie, het was dus al even geleden. Van te voren had ik al goed voor ogen wat ik wilde vertellen en waarom deze functie goed bij mij past. Ik begeleid al bijna vanaf mijn beginperiode stagiaires en vanaf januari 2017 ben ik de assessor binnen onze locatie. Het begeleiden van stagiaires heb ik altijd als een fijne, leuk en interessante extra taak gezien. Hoe ik stagiaires begeleid tijdens hun stageperiode kun je lezen in mijn blog; mijn tips voor het begeleiden en ondersteunen van stagiaires.

Praktijkopleider

De functie praktijkopleider is nieuw binnen onze organisatie. Vanaf begin september gaan we samen met een ROC een nieuwe BBL klas starten. Deze BBL-ers en de werkbegeleiders ga ik ondersteunen tijdens de studie. Hier valt bijvoorbeeld onder: het contact houden tussen school en de stagiaires, werkbezoeken op de stageplekken en het leerproces ondersteunen.

Lees ook: mijn tips voor het begeleiden en- ondersteunen van stagiaires

Samenwerken

Er zijn verschillende samenwerkingen als praktijkopleider. Ik doe deze functie met een collega samen. We hebben ieder onze eigen regio met stagiaires. Op dat vlak werken we dus in principe niet samen, maar we kunnen wel met elkaar sparren over bepaalde onderwerpen. Ook is het fijn om een collega te hebben met dezelfde functie en taken, op die manier kun je altijd van elkaar leren.

Daarnaast werk ik natuurlijk samen met het ROC. Met de school hebben we nauw contact over de stagiaires en werkbegeleiders. Op deze manier weten we hoever de studie vordert en kunnen we de stagiaires goed begeleiden.

Tevens werk ik op het kantoor samen met verschillende collega’s. Ieder heeft zijn eigen functie, maar we kunnen elkaar helpen waar nodig. Het is super fijn om een sterk en goed team te hebben.

Fulltime

Ik blijf fulltime werken, maar het wordt een combinatie van twee banen. De functie praktijkopleider doe ik twee dagen in de week en daarnaast werk ik twee dagen als pedagogisch medewerker. Ik ga wel van mijn vaste groep af, want ik ga flexibel binnen de organisatie werken. De flexibele dagen ga ik ook inzetten om op de locatie/groep te werken van de stagiaires. Op deze manier kan ik ze nog beter leren kennen en ze zien werken als pedagogisch medewerker.

Website en social media

Het is natuurlijk heel jammer dat ik na bijna 8 jaar mijn vaste stekkie ga verlaten, maar wat heb ik zin in deze nieuwe uitdaging!! Via mijn website en social media kanalen blijf ik bloggen en delen over het vak pedagogisch medewerker, maar daarbij ook over mijn functie praktijkopleider. Het wordt dus een gevarieerder aanbod. Ik kijk er naar uit om al het moois met jullie te delen.