Themahoeken ‘ik ben kunstenaar’

Wij werken op dit moment rond het thema ‘ik ben kunstenaar’ van uitgeverij zwijsen. Dit thema is nog vrij nieuw, dus alles was voor ons ook nog onbekend. Het is wel weer erg leuk om met een nieuw thema een de slag te gaan. Alle hoeken op de groepen zijn natuurlijk ook weer aangekleed rondom het thema. Op de peutergroepen hebben ze bijvoorbeeld allemaal hun eigen mini atelier.

Themahoeken

Alle groepen geven zelf aanvulling aan hun themahoek. De peutergroepen hebben een mini atelier gemaakt, zodat de peuters zo spelenderwijs aan de slag kunnen. Op de baby-dreumesgroepen is dit qua materiaal wat lastiger. Op de kasten staat wel het materiaal voor het thema en samen met de pedagogisch medewerker spelen de kinderen ermee. Bij dit thema wordt er meer geknutseld dan anders, dus er zullen vooral veel kunstwerken opgehangen worden. Tijdens het knutselen wordt natuurlijk een hoop ontdekt en gespeeld.

Aankondiging

De aankondiging van het nieuwe thema is op verschillende manieren gedaan. De groepen hebben puk(asso) opgehangen of een puk onder de verfvlekken. Ook staat er de datum bij dat wij aan dit thema werken, zo weten de ouders waar we mee bezig zijn.