Jaarplanning uk & puk

Mij werd via Instagram gevraagd of ik tips heb voor het maken van de planning van Uk & puk.  Bij het maken van een planning heb je met verschillende factoren te maken en per thema heb je zes weken nodig om het uit te voeren. Met mijn planning kan ik je helpen om overzichtelijk het jaar door te gaan.

Bij uk & puk van zwijsen werk je met 10 verschillende thema’s en daarvan heeft ieder thema 12 activiteiten. De activiteiten worden in zes weken uitgevoerd en daarnaast doen wij tussen de thema’s twee weken rust. Dit is om het ene thema af te sluiten en het andere te kunnen voorbereiden. Tevens hebben wij vanaf eind november t/m begin januari geen thema i.v.m. sinterklaas, Kerst en oud & nieuw. Doordat je zes weken aan een thema werkt en er tussenweken in zitten, red je het niet om alles in één jaar te doen.

Factoren waarmee je rekening moet houden:
 • Seizoenen: bijvoorbeeld het thema oef wat warm niet plannen in de winter.
 • Op elkaar lijkende thema’s niet na elkaar plannen (zoals ik en mijn familie en dit ben ik!)
 • Kijk ook eens naar je planning van extra activiteiten, bijvoorbeeld opa & omadag zijn handig te plannen tijdens het thema ik en mijn familie of eet smakelijk tegelijk met de Pasen.
 • Drie thema’s passen goed in de Herfst (reuzen en kabouters, regen en hatsjoe!)
 • Er is maar één echt zomer thema: Oef wat warm!
De thema’s van uk & puk:
 • Welkom Puk!
 • Knuffels
 • Hatsjoe!
 • Ik en mijn familie
 • Wat heb jij aan vandaag?
 • Regen
 • Dit ben ik!
 • Eet smakelijk!
 • Reuzen en kabouters
 • Oef, wat warm!
 • Extra thema:
 • Ik ga naar de basisschool
Voorbeeld 1:
 • Maandag 7 januari t/m vrijdag 15 februari
 • Maandag 4 maart t/m vrijdag 12 april
 • Maandag 29 april t/m vrijdag 7 juni
 • Maandag 24 juni t/m vrijdag 2 juli
 • Maandag 19 juli t/m vrijdag 27 augustus
 • Maandag 14 oktober t/m 22 november
 • Welkom puk!
 • Knuffels
 • Ik en mijn familie
 • Oef wat warm!
 • Wat heb jij aan vandaag?
 • Reuzen en kabouters
Voorbeeld 2:
 • Maandag 7 januari t/m vrijdag 15 februari
 • Maandag 4 maart t/m vrijdag 12 april
 • Maandag 29 april t/m vrijdag 7 juni
 • Maandag 24 juni t/m vrijdag 2 juli
 • Maandag 19 juli t/m vrijdag 27 augustus
 • Maandag 14 oktober t/m 22 november
 • Regen
 • Dit ben ik!
 • Eet smakelijk!
 • Knuffels
 • Oef wat warm!
 • Hatsjoe!
Voorbeeld 3:
 • Maandag 7 januari t/m vrijdag 15 februari
 • Maandag 4 maart t/m vrijdag 12 april
 • Maandag 29 april t/m vrijdag 7 juni
 • Maandag 24 juni t/m vrijdag 2 juli
 • Maandag 19 juli t/m vrijdag 27 augustus
 • Maandag 14 oktober t/m 22 november
 • Hatsjoe!
 • Wat heb jij aan vandaag?
 • Dit ben ik!
 • Oef wat warm!
 • Eet smakelijk!
 • Reuzen en kabouters
Voorbeeld 4:
 • Maandag 7 januari t/m vrijdag 15 februari
 • Maandag 4 maart t/m vrijdag 12 april
 • Maandag 29 april t/m vrijdag 7 juni
 • Maandag 24 juni t/m vrijdag 2 juli
 • Maandag 19 juli t/m vrijdag 27 augustus
 • Maandag 14 oktober t/m 22 november
 • Welkom puk!
 • Eet smakelijk!
 • Dit ben ik!
 • Knuffels
 • Ik en mijn familie
 • Regen

Alle planningen zijn aan te passen aan bijvoorbeeld vakanties (peuterspeelzaal), i.p.v. dat je in januari start, start je in augustus. Draai wel dan de zomer en winter thema’s om als je start met welkom puk in voorbeeld 1&4.