Samen zijn wij sterk met een hart ❤dat klopt voor de kinderen om ons heen.

Door Margarethe. Laten we na alle persconferenties nogmaals als beroepsgroep pedagogisch medewerker/ kinderopvang 4- 12 jaar én gastouderopvang gezamenlijke afspraken maken vóór de opvang vanaf 11 mei. Dit is een weloverwogen en veilige beslissing naar mijn mening om de jongere kinderen 4- 12 jaar weer naar de opvang te laten gaan. Laten wij gezamenlijk vertrouwen uitstralen naar de ouders dat wij professionele en liefdevolle zorg bieden zoals altijd.

Vertrouw op de uitkomst van de onderzoeken

Veel mensen hebben doorgewerkt in onze beroepsgroep zonder  dat de 1,5 meter afspraak er was ! En er is niets ergs gebeurd de afgelopen weken door de noodopvang voor de kinderen met ouders in de vitale beroepen.
Wij kunnen ook niet met een kapje rond gaan lopen en dat lijkt mij niet nodig en pedagogisch zeker niet verstandig.
Wij zouden angst gevoelens geven bij de kinderen als wij een kapje zouden dragen tijdens ons werk. Dat moeten we niet willen en ik vertrouw ook op de uitkomt van de onderzoeken.

Lees ook: ‘wees verstandig en denk aan een ander’

Veiligheid en geborgenheid bieden aan kinderen

Vanuit pedagogisch oogpunt kan afstand houden van jonge kinderen niet en is ook niet geadviseerd door het RIVM. Alléén 1,5 meter afstand van ouders en collega’s. Ik denk ook dat wij zelf géén afstand hoeven houden binnen onze doelgroep opvang BSO met kinderen 4 tot 12 jaar. Ik ben daar in het belang van het kind voorstander van. Wij bieden veiligheid en geborgenheid aan kinderen. En troost en knuffels wanneer nodig. Er is niets anders gedaan dan anders in ons werk behalve dan 1,5 meter afstand houden van collega’s en van de ouders.

Met zijn allen meedenken en aanvullen

We zouden per locatie duidelijke afspraken kunnen maken met ouders over het brengen en ophalen van de kinderen. En er kunnen ook digitale overleg momenten zijn met ouders via Teams bijvoorbeeld. Onze hygiëne maatregelen volgens de normale richtlijnen van de GGD zouden voldoende moeten zijn voor de kinderopvang. De kinderen en wij wassen al vaak onze handen op volgens de richtlijnen vastgestelde momenten. Geen eigen speelgoed mee zou een regel kunnen zijn. Maar wat doen we met de vaste slaap knuffel van thuis? Er zijn ook onderzoeken bekent dat we geen C virus krijgen van de deurkruk enz. Dus misschien toch wel die vertrouwde knuffel mee van thuis in het belang van het kind? De BSO zou kunnen kiezen voor kleinere groepen met veel buitenactiviteiten. Met z’n allen meedenken en aanvullen  is zeer welkom.

Samen zijn wij sterk met een hart dat klopt voor de kinderen om ons heen

Maar laten wij alsjeblieft vooral proberen één visie uit te stralen als beroepsgroep en onze gezamenlijke krachten bundelen. Laten wij naast alle praktische uitvoering  ook al die super leuke activiteiten blijven delen…… Samen zijn wij sterk met een hart ❤dat klopt voor de kinderen om ons heen.
Een vriendelijke groet,
Margarethe Neuteboom – van der Wilt
(Een volger van deze pagina )