Recensie peuterpret; 20 peuterliedjes met activiteiten

Het peuterpret boekje is een muziek doe-boekje. Er staan 20 verschillende peuterliedjes met activiteiten in. Bij het peuterboekje zit ook een cd met daarop alle peuterliedjes uit het boekje.

Het doe-boekje

In het doe-boekje staan 20 verschillende peuterliedjes. Er staan (voor mij) bekende liedjes, maar ook onbekende liedjes in. Het mooie is dat de liedjes bij de dagelijkse rituelen van een kinderdagverblijf te gebruiken zijn, maar ook om samen mee te zingen met de CD. Ieder liedje staat uitgeschreven, met gitaarnoten, op de bladzijdes. Bij ieder liedje zijn verschillende activiteiten beschreven. De activiteiten zijn makkelijk uit te voeren waarbij je meestal weinig materiaal nodig hebt.

CD

De CD die bij het boekje zit is op volgorde van het boekje. Je kunt zo per bladzijde samen met de kinderen meezingen. Het verrassende en leuke van de muziek is dat het door verschillende stemmen wordt gezongen. Bij sommige liedjes zingen meerdere mensen, maar er staan ook solo’s op. De CD loopt op een prettige, niet te snel, door. Op deze manier kun je fijn meezingen met de kinderen.

Lees ook de blog; de magische wereld van kindertekeningen

Knutselideeën

Achterin het boekje staan knutselideeën. De knutselideeën bestaan uit verschillende muziekinstrumenten. Na het knutselen kun je de muziekinstrumenten gebruiken bij het meezingen van de liedjes.

Doelstellingen van het boekje Peuterpret

  • Stimuleren dat er in het gezin/dagverblijf weer gezongen of anderzijds muzikaal gespeeld wordt.
  • Aanbieden van verschillende liedjes en spelletjes die geschikt zijn om tijdens de dagelijkse routine met en voor peuters te zingen en te spelen.
  • De opvoeder bewust te maken van: de mogelijkheid om via muziek een plezierig contact te krijgen met het kind.
  • Het gegeven dat je geen muzikaal talent hoeft te hebben om met een kind muzikale activiteiten te doen.
  • Handreiking voor kinderdagverblijven/peuteropvang en ouders zodat er één methode wordt gehanteerd die zowel thuis als op de opvang worden gezongen en herkend. Waarin de muzikale opvoeding van thuis en op het dagverblijf aansluit

Dit boekje is geschreven om meer ideeën en muzikale handvatten te geven. Met de cd die daarbij is opgenomen en de knutselideetjes achter in het boekje vormt dit een geheel voor een mooie basis van de muzikale opvoeding van het kind. Het boekje is te bestellen op de website van peuterpret.

Winactie

Het peuterpret doe-boekje inclusief CD is te winnen bij tips voor de kinderopvang! Hoe maak je kans op deze toffe prijs?

  1. LIKE de post op facebook
  2. REAGEER met een muziekinstrument onder de post op facebook

Op zondag 19 januari maak ik de winnaar bekend.