Recensie ‘er zitten 101 dieren in dit boek’ en ‘er zitten 101 zeebeesten in dit boek’

De boeken ‘er zitten 101 dieren in dit boek’ en  ‘er zitten 101 zeebeesten in dit boek’ zijn boeken over, je raadt het al, dieren. Het zijn boeken om te zoeken, te vinden en te bladeren. 

Bladzijdes matchen

In allebei de boeken bestaan de bladzijdes uit twee delen. De kinderen kunnen de twee delen matchen, dit is te zien aan de kleur van de achtergrond en aan de dieren. Alle dieren van de bladzijde staan op de onderste helft afgebeeld. De kinderen kunnen op deze manier alle dieren zoeken tussen de tekeningen.

101 dieren

Dit boek gaat over dieren die op het land leven. Er is bijvoorbeeld een bladzijde over de jungle en over de boerderij. De tekeningen zijn op een simpele, maar leuke manier getekend. Voor de kinderen zijn ze groot genoeg en daardoor overzichtelijk. Het boek kun je hier bestellen. (affiliatie)

101 zeebeesten

Het boek ‘er zitten 101 zeedieren in dit boek’ gaat over alle zeebeesten die er zijn. Bijvoorbeeld de zeebeesten in de oceaan en in het rif. Wat een hoop verschillende zeebeesten zijn er! Je ziet goed de verschillen tussen de wateren. Het boek kun je hier bestellen. (affiliatie)

Lees ook: 7 tips voor ouderbetrokkenheid

Extra activiteiten

Achterin allebei de boeken staan er extra activiteiten om te doen in het boek. Er staan activiteiten over kleuren in, patronen en snuiten vinden en de babydieren waarvan je de moeder kan zoeken. Het is leuk dat deze extra activiteiten al in het boek staan, op deze manier kun je ze er makkelijk bij pakken.

Vrolijk flip-flapboek

Het zijn vrolijke flip-flapboeken voor peuters en kleuters. De kinderen leren op een spelende manier kleuren, tellen en babydieren met moeder matchen. Ook kunnen kinderen ze makkelijk zelf ‘lezen’, want ze zijn niet heel dik en de bladzijdes zijn van dikker karton.

Winactie

De boeken zijn te winnen op mijn Instagram account.

  1. LIKE de post over de boeken
  2. VOLG tips voor de kinderopvang op Instagram

Op zondag 12 januari maak ik de winnaar bekend.