Recensie en winactie ‘ik ben een tijger’

Van uitgeverij Lemniscaat ontving ik het prentenboek ‘ik ben een tijger’. Het boek gaat over een muis die alle dieren probeert te overtuigen dat hij een tijger is en absoluut geen muis.

Muis

Muis is ervan overtuigt dat hij een tijger is. Op iedere bladzijde komt hij een dier tegen en zegt ‘ik ben een tijger’. De dieren zeggen hem telkens dat hij niet een tijger is en waarom dat hij dat niet is, bijvoorbeeld ‘een tijger is veel groter dan jij’. De muis is erg overtuigt van zichzelf en blijft volhouden dat hij een tijger is. Tot dat…

Tijger

Er een echte tijger komt! De muis zegt dan tegen de tijger dat hij een muis is. De tijger snapt er niks van en vraagt zich af als hij een muis is wat alle andere dieren dan zijn. De muis heeft hier verrassende en grappige antwoorden op. Tevens heeft het boek een heel verrassend einde!

Tekeningen

De tekeningen zijn heel duidelijk en simpel, waardoor ze duidelijk voor kinderen zijn. Er is goed te zien wat de muis ziet en waar hij is. Tevens zijn de tekeningen bij wat de muis van de andere dieren vindt erg grappig.

Winactie

Je maakt nu kans op het boek bij tips voor de kinderopvang i.s.m. Lemniscaat. Hoe maak je kans?

  1. LIKE dit bericht op facebook
  2. Reageer met een dieren emoji

Op vrijdag 25 oktober maak ik de winnaar bekend.