Hoe het allemaal begon met tips voor de kinderopvang

Hoe het allemaal begon met tips voor de kinderopvang! Vaak als ik met mensen in gesprek raak en we het over mijn platform (website en social media) hebben, krijg ik de vraag ‘hoe ben je erop gekomen?’ Ik vind het altijd erg leuk als mensen het vragen en vandaar ook deze blog. Tips voor de kinderopvang is op 21 februari 2016 ‘geboren’ en dus al meer dan 3,5 jaar jong.

Ongeveer vier jaar geleden was ik geregeld op zoek naar nieuwe ideeën binnen de kinderopvang. Als ik dan zocht op pinterest of facebook kwam ik weinig tot geen van zulke Nederlandse pagina’s tegen. Mijn gedachte was toen ‘als zoiets niet bestaat, waarom begin ik het dan niet zelf’. Mijn zus; juf Inger, had al een facebookpagina, website en twitteraccount. Van haar heb ik de beginfase geleerd, hoe maak je een pagina, wat heb je ervoor nodig etc. Ook mijn naam heb ik te danken aan haar, nou ja, haar twitter-juffen-vriendinnengroep ;-). De naam omschrijft alles wat ik doe; tips voor de kinderopvang!

Van naam naar de start

Nadat ik de naam had, was het belangrijk voor mij, dat ook de domeinnaam daarvan nog vrij was. Mijn man, is ICT-er, heeft dit meteen gecontroleerd. De naam was nog vrij, dus meteen de domeinnaam ook vastgelegd. Toen deze zaken geregeld waren, was ik klaar voor de start van tips voor de kinderopvang. De eerste maanden was ik vooral actief op facebook en Pinterest.

Facebook

Op facebook deelde ik op het begin heel sporadisch wat en vooral afbeeldingen etc. die ik van Pinterest afhaalde (als het lukte met bron). Wel merkte ik dat het vanaf dag 1 aansloeg bij pedagogisch medewerkers. Vanaf het begin reageerde er verschillende mensen en tagde hun collega’s. Hiervan werd ik helemaal enthousiast en begon steeds meer te posten. Naarmate de tijd vorderde werd ik steeds consistenter. In het eerste jaar plaatse ik iedere avond, om 20.00 een post (deze plan ik van te voren in). Maar hoe beter ik naar mijn bereikcijfers keek, hoe meer ik erachter kwam dat ik in de ochtend iets moet posten. Sindsdien verschijnt er iedere dag om 06.00 een post online. Logisch ook; voor het werk even online kijken en als je leuke ideeën tegen komt, tag je je collega.

Lees ook: ‘hoe ik tips voor de kinderopvang naast mijn fulltime baan doe’

Pinterest

Op Pinterest was ik voor tips voor de kinderopvang al actief voor mezelf in de kinderopvang. Er staan daar zoveel toffe ideeën op, dat ik daar vaak wat vanaf haalde. Toen tips voor de kinderopvang er was, heb ik mijn account veranderd in die naam en er een zakelijk account van gemaakt. Alle borden heb ik opgeruimd en alles een duidelijke omschrijvende naam gegeven. Mijn Pinterest word nog steeds erg goed bekeken en heb een hoop enthousiaste volgers.

Instagram

Mijn Instagramaccount heb ik een half jaar na facebook aangemaakt. De eerste post was op 3 oktober 2016, een hondenhok voor dierendag. Op Instagram was het wel weer zoeken hoe het werkt en wat ik ermee kon. Het is echt een ander platform van facebook. Naarmate de tijd verstreek hoe meer ik wist hoe Instagram werkt. Het is persoonlijker dan facebook, waardoor je meer contact hebt met je volgers. Ik plaats zelden op Instagram en facebook hetzelfde bericht op hetzelfde moment, omdat de doelgroep ander is. Op Instagram laat ik ook meer persoonlijke foto’s en filmpjes zien op mijn account en in mijn verhaal.

Website

Mijn website bestaat sinds de zomer van 2018. Nadat ik veel tips had gedeeld via social media, was ik klaar voor de volgende stap. Ik had zoveel te vertellen, dat ik begon met bloggen. In die tijd zijn er heel veel verschillende blogs online gekomen. De meeste heb ik zelf geschreven, maar ook staan er gastblogs online. In mijn blogs kan ik mijn ervaring, werkwijze en tips binnen de kinderopvang kwijt. Er komt iedere maandag en vrijdag een blog online die ik die dag ook deel via mijn facebookpagina. De blogs die ik schrijf spreken pedagogisch medewerkers erg aan, omdat ik zelf uit het vak kom. Vooral de blogs met handige handvaten voor op de groep en de quotes worden goed ontvangen.

Enthousiast!

Ik word van al mijn social media en website erg enthousiast. Iedere dag ontvang ik toffe (privé) berichten van mijn volgers, zoals dat ze echt wat hebben aan mijn blogs, er meteen mee aan de slag willen of dat ze een knutselactiviteit die ik heb gedeeld die dag gaan uitvoeren. Door alle deze enthousiaste reacties blijf ik er met plezier aan werken. Denk je na het lezen van deze blog; ik wil met haar samenwerken, dat kan! Op www.tipsvoordekinderopvang.nl/samenwerken kun je alle mogelijkheden lezen, maar een mailtje sturen voor informatie mag ook; info@tipsvoordekinderopvang.nl.  en gastbloggers zijn ook nog steeds van harte welkom!