Recensie ‘de walvis begon aan wal’

Van lemniscaat kreeg ik een heel mooi boekenpakket voor lemniscaat natuurlijk. Dit is een fondsonderdeel van lemniscaat. De boeken zijn om te kijken, te speuren, te ontdekken en vooral om je te verwonderen. In verschillende blogs komen alle vier de boeken aan de beurt die ik heb ontvangen.

De walvis begon aan wal

Dit boek gaat over de evolutietheorie. Wat evolutie is, hoe de dieren er vroeger uit zagen, aten, wie er de baas was en hoe de mens is ontstaan staat allemaal in dit boek. Het wordt uitgelegd aan de hand van een tijdlijn van het leven op aarde en de evolutieboom.

Dieren

Er komen verschillende dieren aan bod in het boek. De dieren leefden vroeger, maar hoe ze eruit zagen, hoe groot ze waren etc., weten ze aan de hand van fossielen. Sommige dieren lijken op dieren die nu nog steeds leven, maar sommige juist totaal niet! Het is interessant om over alle soorten dieren te lezen en te leren. Je vindt de naam van het dier, wanneer ze leefde en hoe groot te zijn. Tevens staat er een uitleg bij over het dier, bijvoorbeeld hoe ze gezien werden door de wetenschappers of op wie ze leken.

Lees ook: ‘welk type pedagogisch medewerker ben jij?’

De evolutie gaat door

De evolutie is niet gestopt toen de mens er was, maar gaat altijd door. Evolutie gaat zo langzaam dat we het om ons heen niet zien gebeuren, maar het is er altijd. We weten niet wat de toekomst ons gaat brengen, want niet alles is te voorspellen. Wat er wel te voorspellen is aan de verandering van de natuur kun je hier lezen.

Interessant boek met een boodschap

Het is heel interessant om te lezen over de evolutie en hoe de dieren er van vroeger uitzagen. Maar wat het boek nog mooier maak, is dat het een ander boek is dan alle andere boeken. In dit boek zit echt een boodschap. De massa-uitsterving van dieren wordt op dit moment niet veroorzaakt door vulkaanuitbarstingen of planetoïde, maar door de mens. Dit komt door overbevissing en overbejaging die de mens doet. Willen we de aarde met de dieren zoals ze er nu zijn behouden? Dan moet daar absoluut mee gestopt worden. Die boodschap komt hard binnen, maar het is wel de waarheid.

Wil je zelf het boek kopen? Dat kan! Hij kost €14,95 en is te koop bij lemniscaat. Het boek is voor kinderen van 7+.