Netwerken!

Door Marretje. Netwerken, ik kwam erachter dat dit mij veel plezier en energie geeft. Nieuwe mensen ontmoeten en spreken vanuit je eigen vakgebied. Heb jij dat ook weleens, dat je iets van jezelf ontdekt waar je het bestaan niet van wist? Sinds ik gastouder ben, ontdek ik dus ook andere interesses naast het gastouderschap, zoals netwerken bijvoorbeeld. Lang leve social media! Op Instagram volg ik accounts die mij inspireren of waar ik tips voor mijn opvang van ontvang. De mensen achter deze account, daar krijg je dan een soort van band mee en hoe leuk is het dan om ze te ontmoeten!

Ontmoetingen

Deze ontmoetingen had ik dus op de Kinderopvang Inspiratiedag onlangs in September. Op een top locatie ‘de lik’ (voormalige gevangenis) in Utrecht. Daar ontmoette ik onder andere Daisy van het AktieAtelier en Birgit van tips voor de kinderopvang. Supergaaf om ze persoonlijk ontmoet te hebben. Het thema van die dag was Hospitality en samen met collega Jannie volgden wij de workshops; de gastvrije dagindeling, gastvrij inrichten en een gastvrije overdracht. Ontzettend leerzame workshops! Uiteraard ontmoette ik daar opnieuw toffe mensen o.a. Nicole van parenticom en Karen van bureau educatief.

Voordelen

Wat ook goed past bij het netwerken, is ergens je voordeel uithalen. En zo gebeurde het dat ik een overeenkomst aan ging met bureau educatief. Ik ga gebruik maken van het PeuterPlusPlan, een mooi innovatief kind volgsysteem. Deze slaat nauw aan bij het kind en waardoor ik een rijke speel-leeromgeving kan creëren in mijn opvang. Kortom vrijdag de 13e was voor mij een inspirerende dag en een aanrader voor iedereen die maar op welke wijze ook werkt met kinderen of in de kinderopvang werkzaam is.

Lees ook; ’10 x genietmomenten op een kinderdagverblijf’

VIP

Nog na genietend van deze dag ontving ik tot mijn verbazing een VIP uitnodiging voor de beurs in Echt (Limburg), Kindstart.

Zaterdag 28 september was er een heuse VIP klantendag. Deze uitnodiging kwam van Bureau Educatief waar ik dus sinds korts dus klant bij ben. Wat een supergave uitnodiging en de dag werd ook nog eens geheel verzorgd. Alleen was het wel 2,5 uur rijden vanuit Urk naar Echt. Mijn enthousiaste collega Monique ging met me mee en die 2,5 uur in de auto hebben we niet in de gaten gehad met ons gekwebbel. Eenmaal aangekomen werden we op de rode loper gastvrij ontvangen. Koffie en overheerlijke vlaai stond voor ons klaar. In de ochtend volgden we opnieuw workshops: marketing en het PeuterPlusPlan. Heerlijk al die informatie, ‘’level up’’ en ‘’Out of the Box’’ denken. Tijdens de bourgondische brunch zaten we aan tafel met Belgische collega’s. In België sterft de gastouderopvang uit en sta je als pedagogisch medewerker in een kinderdagverblijf op 9 baby’s. Hoe dan? Nederland heeft wat dat betreft de kinderopvang ontzettend goed geregeld!

Durf groots te dromen!

Naast de prachtige showroom bezochten we de beursvloer met standhouders/proeverijen, muziek, hapjes en drankjes. Onder het genot van die heerlijke verwennerij en entertainment ontmoetten we een gastouder die haar eigen kinderdagverblijf aan het realiseren was. Petje af. Durf groots te dromen!

Naast netwerken ben ik lid van Nysa. Een brancheorganisatie die haar inzet voor gastouders. Deze organisatie is onze stem in de politiek. Het heeft meerwaarde voor beide partijen om hier bij aangesloten te zijn. Nysa organiseert 1x per jaar een vak-inspiratie dag en regio-informatie bijeenkomsten. Op de regiobijeenkomst van 5 oktober kwam Steven Pont spreken over de ‘’Opvoedziekte’’. Wauw wat een Eyeopener deze bijeenkomst want ja, hi hi ook ik strijk wel eens een heuveltje plat voor mijn kinderen. Maar dat mag ik niet meer doen van Steven ;).

Steven Pont had een rekensommetje voor de opvoeding: 2 x nee = Ja.

Wanneer je kind iets vraagt om te doen:

1 –  is het gevaarlijk? Nee?

2 –  heeft de omgeving er last van? Nee?

Dan is het antwoord: Ja! Een nadenkertje.

Aan het eind van de bijeenkomst reed ik met collega Petra terug vanuit Sliedrecht naar Urk.

Conclusie: Netwerken werkt!