10 x geniet momenten op een kinderdag verblijf

Op een kinderdagverblijf heb je iedere dag van die kleine genietmomenten met de kinderen en collega’s. Op de ene dag komen deze beter naar voren dan op de andere dag, maar zolang je ze iedere dag ziet en voelt maakt dat het werk fijn en prettig. Mijn genietmomenten op een baby-dreumesgroep zijn de volgende:

  1. Als je met een late dienst binnen komt of als je even van de groep bent geweest, de kinderen zo blij zijn om je te zien! Ik krijg dan dikke knuffels bij binnenkomst, het lijkt soms wel of ik een jaar weggeweest ben, zoveel liefde.
  2. Met collega’s onderling de grootste lol hebben om iets heel onbenulligs. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd, toch?
  3. Kinderen die voor het eerst je naam zeggen, dat blijft toch echt zo leuk! Mijn naam is niet de makkelijkste en word op veel manieren gezegd, zoals, birbir, birbit, irgit en natuurlijk beer, maar zo noemen al mijn collega’s, vrienden en familie mij ook.
  4. Spontane acties, zoals lekker gek doen, dansen, boekjes lezen, knutselen.
  5. Voorlezen/liedjes zingen en dat de kinderen dan de woorden mee zeggen of al weten wat er komt, die herkenning, fantastisch!
  6. Tijdens het spelen op de grond, spontane kusjes en knuffels krijgen, zo lief!
  7. Lachen, gieren, brullen bij kiekeboe en kietelen. De lach een kind is toch het mooiste wat er is?
  8. Fijne feedback geven en ontvangen met/van collega’s.
  9. Tijdens het flesje geven een handje die je vinger vasthoudt of een hand die je aait, smelt!
  10. Een dreumes die meehelpt met de fles geven aan een baby.

Welke genietmomenten heb jij op je werk waar je echt heel vrolijk van wordt, waar je van smelt of wat je zo lief vind?