Ideeën voor ‘wie werkt er vandaag?’

Op het kinderdagverblijf werken op alle groepen verschillende pedagogisch medewerkers. Om voor ouders duidelijk te hebben wie waar werkt of bij het voorstellen van nieuwe pedagogisch medewerkers, kun je bijvoorbeeld een smoelenbord maken of van alle pedagogisch medewerkers een foto in een fotolijst doen. Op facebook kwamen verschillende volgers met toffe ideeën, deze deel ik hier allemaal onder.

Whiteboard

Bij de ingang van je groep een whiteboard met daarop de tekst ‘wie werkt er vandaag?’ En daaronder een foto en naam van de pedagogisch medewerker die aan het werk zijn.

Nieuwsbrief

Nieuwe medewerkers en stagiaires stellen zich voor in de nieuwsbrief die naar ouders gaat.

Bord met wasknijpertjes

Op het bord met wasknijpertjes hangen de foto’s van de pedagogisch medewerkers en stagiaires die die dag aan het werk zijn. Naast dit bord is een krijtbord waar het nieuws en thema’s opgeschreven worden.

Ballonnen

Ballonnen met daarop de foto’s van de pedagogisch medewerkers en de kinderen.

Fotolijstjes

Fotolijstjes met daarin een foto van alle pedagogisch medewerkers.

Collage

Grote collega maken van alle foto’s en die een lijst doen.

Kartonnen doos

Alle pedagogisch medewerkers op de foto in een kartonnen doos en deze ‘opstapelen’.

Smoelenbord kinderfoto’s

Van de pedagogisch medewerkers kinderfoto’s ophangen als dezelfde leeftijd van de groep waarin je werkzaam bent.

Foto’s in kaders

Foto’s in kaders van bijvoorbeeld eendjes, puzzelstukjes, clowns etc.

Zelf tekst schrijven

De pedagogisch medewerkers schrijven zelf een tekst over zichzelf (hobby’s, leeftijd etc.) Hierbij wordt een foto toegevoegd en deze wordt vermeld op de website en de nieuwsbrief.

Bij mij

Op ons kinderdagverblijf hebben we op de hal een smoelenbord hangen; bij iedere groep hangen de foto’s van de pedagogisch medewerkers die daar werkzaam zijn. Naast alle deuren van de groepen zit een magneetbord, daarop hangt een papier met de naam van de pedagogisch medewerkers en wanneer ze werkzaam zijn op de groep.