4 vrolijke kleimatjes – lente knutselen voor peuters

Met deze vrolijke kleimatjes kunnen peuters lekker aan de slag. Het enige wat je hoeft te doen is de afbeeldingen te printen en te lamineren, er wat klei bij te geven en de kinderen kunnen de matjes versieren. Door deze printables te lamineren, kun je ze steeds weer hergebruiken. Een leuke knutsel voor in de lente, al is de kale boom natuurlijk tijdens alle seizoenen te gebruiken.

Ik ben Fleur van MizFlurry en gevraagd door Birgit om een gastblog voor tips voor de kinderopvang te schrijven. Dat vond ik erg leuk om te doen. Ik ben dol op het maken van (leerzame) printables voor kinderen. In dit geval ben ik gegaan voor een leuke lente knutsel voor peuters, namelijk vier kleimatjes. Twee vogels, één vlinder, een stel bloemen en een boom. Met net-geen-peuter-meer Kate (4 jaar oud) heb ik de matjes vervolgens laten testen. Op de onderstaande foto’s kun je daarvan het resultaat zien.

Kleimatje vlinder

Kleimatje vogels

Kleimatje boom

Kleimatje bloemen

Zoals je kunt zien, kun je met de matjes allerlei kanten op. De kinderen kunnen gewoon zelf lekker aan de slag, maar je kunt ze ook opdrachten meegeven. Bijvoorbeeld: zorg dat de vlinderen aan allebei de kanten (ongeveer) hetzelfde eruit ziet. Ook opdrachten met cijfers zijn een optie, als de peuters daar al aan toe zijn. En de boom kun je natuurlijk ieder seizoen anders laten versieren: bloesem in de lente, groene blaadjes in de zomer, herfstkleuren tijdens de herfst en sneeuw in de winter.

10 x waarom je echt wilt werken in de kinderopvang

Gratis kleimatjes downloaden

Heb je zin gekregen om zelf met de matjes aan de gang te gaan? Je kunt ze downloaden via de volgende links:

4 kleimatjes lente knutselen peuters

Kleimatje vlinder

Kleimatje vogels

Kleimatje boom

Kleimatje bloemen

Heb je een leuk idee voor een printable? Stuur me dan een mailtje via fleur@mizflurry.nl, ik ben altijd op zoek naar nieuwe inspiratie en ik vind het erg leuk als mijn printables ook echt gebruikt worden 🙂 Veel plezier met deze in ieder geval als je ze gaat gebruiken!