Beweegtest springlab

Springlab heeft sinds kort de enige échte beweegtest geïntroduceerd! Al meer dan 400 pedagogisch medewerkers en leerkrachten hebben deze test ingevuld. Jij ook? zo niet, zeker even doen! In deze blog vertel ik je waarom dit belangrijk is.

2 uur matig en 1 uur zeer intensief bewegen

De beweegtest is door SpringLab ontwikkeld, omdat peuters nog steeds te weinig bewegen in de kinderopvang. Door de test kun je zien wat je dagritme is en hoeveel er dan wordt bewogen met de kinderen. De test is zo ontwikkeld dat iedereen die op een kinderdagverblijf werkt hem in kan vullen. De beweegnorm is dagelijks 2 uur matig intensief en 1 uur zeer intensief bewegen. Veel kinderopvang organisaties komen hier niet of nauwelijks aan. Hoe zit dat bij jullie? Vul de test in op www.springlab.nl/beweging-test en kom erachter of jullie voldoende bewegen op de opvang. Wil je mijn test zien? Lees dan verder hieronder.

Lees ook: 7 tips om meer te bewegen tijdens buitenspelen!

Mijn beweegtest

Natuurlijk heb ik ook de beweegtest ingevuld. Ik merkte wel dat ik het lastig vond om te bedenken hoelang je ergens mee bezig bent op een dag en tevens vind ik het verschil van zomer en winter ook veel. Hierdoor heb ik het gemiddelde genomen van de seizoenen. Tijdens het invullen rekent de beweegtest al mee op hoeveel tijd je van een dag zit, super handig! Wij zijn van half 7 tot half 7 geopend, dus heb 12 uur in een dag. Ook zat ik op mijn handen en in mijn hoofd te tellen hoe vaak zitten we aan tafel, gaan we naar buiten en knutselen we. Knutselen doen wij bijvoorbeeld niet iedere dag met alle kinderen, maar reken daar wel een half uur voor, omdat we dit wel geregeld doen. Wij hebben geen beweegvloer, dansen en sporten niet standaard met de kinderen, dus deze staat op 0.

De uitslag

Na het invullen van alle vragen, verscheen de uitslag. Wow, wij bewegen écht te weinig met de kinderen! Het buitenspelen wordt berekend op weinig bewegen, terwijl wij geregeld met de kinderen een activiteit doen. Dit puntje mag dus bij ons wel iets omhoog in bewegen. Verder klopt het inderdaad en bewegen wij minder dan de beweegnorm. Je kunt na het invullen de gratis e-mail opvragen met beweegtips van SpringLab, ik ben heel benieuwd waar daarin staat! Ga jij de test ook invullen om te zien of jullie voldoende bewegen? Doe hem snel op www.springlab.nl/beweging-test

Dit bericht is gesponsord door SpringLab.