Afscheid van de groep

Afgelopen week was mijn laatste officiële week op mijn eigen groep. Wat een dubbel gevoel om afscheid te moeten nemen. Natuurlijk heb ik onwijs veel zin in mijn nieuwe functie, maar afscheid nemen is nooit leuk. Gelukkig ben ik nooit helemaal weg, want ik kom sowieso nog op de locatie voor de BBL-ers. Hoe mijn afscheid was en wat ik heb gekregen lees je in deze blog.

Afscheid

Op dinsdag hadden we mijn afscheid gepland, omdat ik dan de laatste dag samen met mijn collega zou staan. Onverwachts werkte ik toch ook nog op donderdag op de groep, maar ouders en collega’s hadden al rekening gehouden met deze datum. Op de gang verzamelden we in de middag met alle kinderen en collega’s. Van onze eigen groep waren maar drie kinderen wakker, dus dit was wel iets gezelliger zo. Eerst zongen we met zijn allen ‘zwaai maar dag met je handje, zwaai maar dag, dag, dag’ en daarna was het tijd voor een speech en de cadeaus.

Speech

Mijn collega gaf een super lieve en mooie speech over mijn tijd op het kinderdagverblijf en de tijd dat we hebben samen gewerkt. Het is toch wel erg leuk om zulke mooie woorden over jezelf te horen en het was ook wel even slikken. Na de speech gaven de kinderen na elkaar hun zelf geknutselde cadeautjes.

Knutselwerkjes

Alle groepen hadden een knutselwerkje voor mij gemaakt. Grote papieren met hartjes, geverfde handjes en tekeningen. Ook van verschillende kinderen kreeg ik een knutselwerkje die ze thuis hadden gemaakt. Echt attent als iedereen zo hun best voor je doen. Tevens hadden mijn collega’s met alle kinderen een slinger gemaakt. Van ieder kind een foto met een hartje en aan de andere kant was hij versierd. Al die lieve schatjes op de foto!

Cadeaus

Ik ben enorm verwend door alle collega’s, ouders en kinderen. Een grote berg van alle spullen ligt op onze tafel thuis met o.a. douchegellen, stroopwafels, boeken, spelletjes en een hoop kaarten met veel lieve woorden. Ook heb ik mijn collega’s van de groep en de kinderen natuurlijk wat gegeven. Mijn collega’s hebben een pakket met mokken, stroopwafels, het prentenboek ‘sssst de tijger slaapt’ en een koektrommel gehad. Deze cadeaus heb ik gekozen, omdat ik wist dat ze dit graag wilden hebben.

Traktatie

Voor de kinderen had ik een traktatie meegenomen. Voor de baby’s had ik een dier en voor de dreumesen een potje klei met een ingepakt doosje rozijnen. Aan alle traktaties had ik per kind een persoonlijke tekst opgeschreven. Zoals dat ik de grapjes zou missen, mooie ogen of dikke knuffels.

Dag-dag dagboek

En of dit nog niet genoeg was, heb ik het dag-dag dagboek gekregen. Alle collega’s hebben hier een persoonlijke tekst over/na mij geschreven. In het boek staan verschillende vragen, zoals, ik ga je missen omdat… en jouw gekke gewoonte. Hilarisch om alles over mezelf te lezen! Zoveel herkenbare en grappige verhalen. Vooral dat ik al snel in een korte broek loop en veel brie eet op mijn brood kwam veel naar voren hahaha!

Met een lach en een traan

De cadeaus die ik heb gekregen passen echt bij mij en ik ben er heel blij mee. Ik ga nog lang nagenieten van al dit moois en ga met een lach en een traan van de groep af. Gelukkig ben ik nooit helemaal weg en kan ik de kinderen af en toe nog even knuffelen.