10 mooie, grappige, lieve en herkenbare momenten op een peutergroep

Door Hanneke. Ze deelt in deze blog 10 mooie, grappige, lieve en herkenbare momenten op een peutergroep. Wat maak je als pedagogisch medewerkers toch een hoop mee op een werkdag. Heerlijk genieten van die kleine lieve peuters met hun fratsen.

Helikopter

Vanochtend komt er een kindje met een helikopter speelgoedje naar me toe en zegt: ‘kijk, dit is een helikopter…’

Waarop ik er op door pak en zeg: ‘ ja, dat is een helikopter en daar kennen we een liedje over he…’ waarop ik enthousiast begin te zingen…

Na 2 regels te hebben gezongen zegt hij (2jaar) ‘Nu is het wel klaar hè…’

Kindjes

Kindje 1; ‘Juf, waar is jouw kindje?

‘Ik: ‘Ik heb geen kindjes.’

Kindje 2: ‘Echt wel, wij zijn toch allemaal jouw kindjes!’

‘Ahhh dat is ook zeker zo jongens, ik heb thuis helemaal geen kinderen nodig; ik heb jullie allemaal!’

Kleinzoon? Of toch een neefje?

Naar aanleiding van de geboorte van m’n knappe neefje;

‘Mama, we hebben vandaag beschuit met muisjes op…’

Mama: ‘oh wat lekker waarom had je die gegeten?’

‘Omdat Hanneke een kleinzoon heeft gekregen…’

Misschien m’n haren toch maar weer een ander kleurtje gaan geven

Dierendag

‘ Wat doen we op dierendag?’

‘Ik weet het juf; we gaan dan kippensoep eten….’

Rimpels

Zat vanochtend toevallig vol ergernis naar mijn opkomende rimpels te kijken maar de opmerking ‘Hanneke, komen jouw papa en mama jou dadelijk ook ophalen?’ Zorgt ervoor te denken dat het gelukkig allemaal nog wel meevalt

Lees ook: welk type pedagogisch medewerker ben jij?

Konijn of een hond?

‘Hanneke, kun jij ’n hond voor mij tekenen’? Angstzweet breekt me uit en met enige twijfel in m’n stem zeg ik zo overtuigend mogelijk; ‘Tuurlijk kan ik dat let op (stiekem best trots op ’t resultaat) tadaaaaaaa kijk!’ (Teleurstelling in haar stem was te horen) ‘ Ja maar dat is een konijn geen hond…’

Hoef jij niet te spelen?

Vandaag een bakje koffie gaan drinken op het werk.. na dat bakkie zei ik de kindjes gedag waarop er een kindje verbaasd vraagt; ‘Hoef jij vandaag niet bij de kindjes te spelen dan van jouw papa en mama’?

Spaarpot

Kindje komt heel enthousiast terug van vakantie waarop ik zeg ;’ Ik zou ook wel op vakantie willen zeg…’ waarop ik de vraag krijg ; ‘Waarom ga je dan niet?’ ‘Nou daar heb je héél veel centjes voor nodig die heb ik nu niet…’ Daarna valt het gesprekje stil en hebben we het ergens anders over..

De eerst volgende keer dat ze naar het kinderdagverblijf komt, loopt ze enthousiast naar me toe en laat me haar spaarpot zien waarop ze zegt; ‘ Kijk nu kun je wél op vakantie Hanneke!’

Appeltaart

Nu het mooier weer wordt zitten we regelmatig ‘taartjes’ te bakken met de kinderen in de zandbak. Zo ook gisteren; ‘Kijk juf ik heb een slagroomtaart voor je gemaakt..’

Ik watertandend: ‘Dat is heel lief van je maar heb je ook iets gezonds?’

Kindje; ‘ Ja hoor, dan ga ik een appeltaart voor je maken…’

Lippenstift

Kinderen zien altijd dingen die anders bij je zijn dan anders en vertellen dan ook zonder schaamte wat ze zien; Een grijze haar meer dan gisteren waar ze je op attenderen, een vetrolletje meer dan de week ervoor (je had zó gehoopt dat het ze niet zou opvallen door de extra wijde trui die je speciaal hiervoor hebt aangetrokken)en vandaag; gekleurde nagels die ik gisteren nog niet had… ‘ Juf, waarom heb je lippenstift op?’ Ik dacht meteen huh ík en lippenstift… Heb ik de tandpasta van vanochtend wéér om mijn mond zitten dan?

Ik: ‘Ik heb geen lippenstift op lieve schat….’ de tandpasta van vanochtend krijg ik niet uit mijn hoofd dus ik sluit af met: ‘toch?’

Waarop het kindje antwoordde: ‘ECHT WEL, op je nagels!’

Lees ook: 10 x genietmomenten op een kinderdagverblijf

Herkenbaar

Het is vast voor pedagogisch medewerkers erg herkenbaar dat kinderen veel zeggen en daardoor ontstaan er mooie, leuke en grappige momenten. Iedere pedagogisch medewerker maakt er genoeg mee op het kinderdagverblijf. Wat is jouw mooiste, leukste of grappigste moment? Reageer dan hieronder met je opmerking.