Winactie boek ‘tekenen met takken’ en crayon rocks

Van Reinate (eigenaresse ik & buiten) ontving ik het boek ’tekenen met takken’ en crayon rocks. Van het boek en de crayon rocks staan hieronder een recensie en review. Tevens maak jij kans om deze gave set te winnen! Hoe dat je kans maakt lees je onderaan de blog.

Tekenen met takken

‘Tekenen met takken’ is echt een boek voor pedagogisch medewerkers. Er staan fijne, handige, makkelijke en overzichtelijke tips in om bijvoorbeeld te knutselen of als activiteit aan te bieden. Het boek begint met vier mooie tekeningen van de natuur. Vervolgens staan er tips hoe je het beste op pad kunt gaan en hoe je alles kunt bewaren.

Creatieve ontwikkeling

Over de creatieve ontwikkeling staat een mooi stukje. Deze is onderverdeeld in 0-2,2-4,4-7 en 7-12 jaar. Je kunt zo goed lezen wat bij de leeftijdscategorie past waarmee je werkt.

Seizoenen

Het boek is onderverdeeld in de seizoen: lente, zomer, herfst en winter. Per seizoen zijn er verschillende knutselideeën met veel keuze uit materiaal. Bij de lente staan er tips om te knutselen met eierdozen en vingers, bij de zomer met drijfhout en stenen, bij de herfst met bladeren en hout en bij de winter met ijs en sneeuw. Ieder seizoen is te herkennen aan een kleur, zo weet je bij welk seizoen je bent.

Weetjes en bloei- en vindkalender

Per knutsel staat een natuurweetje. Er staat bij de knutsel een weetje over het materiaal of over de knutsel zelf. Leuk om zo nieuwe dingen te leren over bijvoorbeeld vogelnestjes of bijenwas. Tevens staat er per seizoen een bloei- en vindkalender.

Het boek is heel fijn om te hebben op het kinderdagverblijf. Je kunt er makkelijk tips uithalen waar je weinig materiaal voor nodig hebt. Op deze manier kun je snel aan de slag met knutselen in/uit de natuur.

Lees ook: ‘verlatingsangst bij kinderen’

Crayon rocks

Crayon rocks zijn kleine, maar fijne krijtjes. Door de vorm zijn ze goed vast te houden waardoor je goed kunt kleuren. Door de vorm van het krijtje blijft je vinger blijft in een natuurlijke houding zitten. Het kleuren met de crayon rocks is goed voor de fijne motoriek, maar ook de hand-oogcoördinatie. In het zakje zitten 15 verschillende kleuren crayon rocks.

Winactie

Je maakt bij tips voor de kinderopvang i.s.m. ik & buiten nu kans op de mooie set van het boek en crayon rocks! Hoe maak je kans?

  1. LIKE de post op facebooK
  2. TAG een collega met wie je het boek en de crayon rocks wilt winnen

Op woensdag 9 oktober maak ik de winnaar bekend.