Recensie ‘moppereend’

Op woensdag 22 januari zijn de nationale voorleesdagen gestart. ‘Moppereend’ is dit jaar verkozen tot prentenboek van het jaar. Dit leuke voorleesboek kun je winnen bij tips voor de kinderopvang.

Moppereend

Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en ze wordt achtervolgd door een klein grijs wolkje. Ze kon niet zwemmen en had niemand om mee te spelen. Alle dieren proberen haar op te vrolijken en met haar te spelen. Maar eend wil niks doen van wat de andere dieren willen doen. Ze zegt dat ze vies wordt van de modder en niet kan kraaien als een haan. Het wolkje boven haar hoofd wordt telkens maar groter en groter. Tot op het eind het heel hard gaat regenen en moppereend met zijn vriendjes vrolijk in de regen gaat spelen. En wat voor moois verschijnt daar in de lucht?

Lees ook: ‘(knutsel)activiteiten moppereend’

Leuk interactief voorleesboek

Het boek is heel leuk om interactief voor te lezen. Je kan ieder dier een eigen stemmetje geven of alle dieren erbij pakken uit de dierenbak. Voor kinderen leeft het verhaal dan nog meer. Voor kinderen zijn de dieren en de regen heel herkenbaar. Voor peuters kun je van te voren al vragen bedenken die je per bladzijde wilt stellen, bijvoorbeeld wat doen varkens graag en wat ontstaat er bij regen en zon?

Je kan het boek hier bestellen. (affiliatie)

Winactie

Het boek ‘moppereend’ is tijdens de nationale voorleesdagen te winnen bij tips voor de kinderopvang. Hoe maak je kans op dit leuke voorleesboek?

  1. LIKE het bericht over ‘moppereend’ op facebook
  2. TAG je collega/vriendin/buurvrouw

Op woensdag 29 januari maak ik de winnaar bekend.