Nationale OnderwijsTentoonstelling 2019

Zoals de meeste hebben kunnen lezen was ik afgelopen week flink ziek door een griep en een keelontsteking. Hierdoor kon ik helaas niet naar de NOT 2019. Gelukkig heeft juf Inger wel het materiaal wat ik graag wilde voor mij opgehaald bij de verschillende stands. Welk materiaal dat allemaal is, kun je hieronder lezen.

Het kleine avontuur

Het kleine avontuur is een uitgeverij van educatieve concepten en avontuurlijk speelspul. Een plek waar verwondering en creativiteit de baas zijn. Waar kinderen EN volwassenen worden uitgedaagd om te onderzoeken en te spelen. Thuis ravotten, onderzoekend leren, avontuurlijk werken!

Trainingen en workshops

Het kleine avontuur geeft verschillende workshops en trainingen. Deze zijn geschikt voor de kinderopvang (peuterlab) en de basisschool (kleuterlab en juniorlab). Op hun website vindt je hier meer informatie over.

Bubble lab

Van het kleine avontuur heb ik het bubble lab ontvangen. Hiermee kun je zelf meterslange zeepbellen brouwen. Op de koker staat duidelijk uitgelegd wat je nodig hebt en hoe je moet maken. In de koker zelf zit bubblepoeder voor 5 liter, twee stokjes, touw en de handleiding. Zelf moet je nog 400 ml afwasmiddel en 4,5 liter water toevoegen om goede bellen te kunnen maken. Na het zelf maken komt hier nog een kleine recensie over, maar ik heb er nu al zin in om ermee aan de slag te gaan!

Poster

Tevens heb ik een poster gekregen met daarop 100 materialen voor uitvinders! Hierop staat duidelijk per categorie beschreven wat je nodig hebt. Hij is erg overzichtelijk en makkelijk in gebruik.

De speurzoekers

De speurzoekers zijn de ontdekkers van de natuur. Om deze avonturiers nog enthousiaster te krijgen, vind je op hun website leuke, praktische, leerzame en educatieve producten waarmee ze de natuur kunnen ontdekken. Zeg toch zelf, wat is er voor een kind leuker, dan lekker spelen in de natuur?

Compleet ontdekkingsset

Van de speurzoekers ontving ik het compleet ontdekkingsset. Hierin zit: verstelbare riem met tasje, waterfles, insectenloep, optic wonder, notitieboekje en musketringen. Met dit materiaal kan ik aan de slag in de natuur. Samen met de kinderen op avontuur uit, de dieren goed bekijken met de insectenloep of het optic wonder. Op de optic wonder zit een kompas, verschillende soorten loepen en een spiegeltje. De kinderen gaan dit helemaal fantastisch vinden, dus gauw ermee aan de slag!

Bobbi educatief

Bobbi educatief biedt een compleet pakket om kinderen zich in een vertrouwde omgeving te laten ontwikkelen. Beleef samen met Bobbi hoe leuk spelen is, ontdekken en leren kan zijn.

Actief Leren Spelen

Van Bobbi educatief ontving ik verschillend materiaal, zoals stickers, notitieblokjes en folders. In de folder staat duidelijk beschreven wat Bobbi educatief is en hoe je ermee aan de slag kunt gaan. Je werkt met handpop Bobbi aan verschillende thema’s. In een themadoos kun je de benodigdheden per themaperiode verzamelen. De doelen en activiteitenkaarten, planning en observatielijsten en woord-, kleur-, en kijkplaten zijn te downloaden via de website. Verder werk je met vertelplaten, tablet, dagritmekaarten, stickervellen en knuffelvriendjes.

Bobbi educatief is erg gebruiksvriendelijk en biedt mooie ondersteuning aan voor kinderen en pedagogisch medewerkers. Wij werken zelf met uk & puk, dus ik kan hier zelf geen gebruik van maken.

Wat was het jammer en zonde dat ik afgelopen jaar zelf niet naar de NOT 2019 kon. Gelukkig heeft juf Inger mijn materiaal kunnen ophalen, waardoor ik er nog een beetje bij was. Ook via Instagram kon ik goed op de hoogte blijven door alle foto’s en filmpjes van verschillende juffen, meesters, gastouders en pedagogisch medewerkers. Ik wil de speurzoekers, het kleine avontuur en Bobbi educatief bedanken voor hun materiaal en juf Inger voor het ophalen 🙂 Hopelijk ben ik er over twee jaar wel gewoon zelf bij.