Hoeken thema hatsjoe!

Op het kinderdagverblijf werken wij met het thema ‘hatsjoe!’ van uk & puk. Om dit thema voor kinderen uitdagend te maken en op een spelenderwijze manier aan te bieden, hebben wij op de groepen en de hal verschillende hoeken gecreëerd die passen bij het thema. De kinderen kunnen zo, naast de aangeboden activiteiten, zelf het materiaal en speelgoed ontdekken.

Peutergroepen

Op de peutergroepen zijn verschillende ziekenhuis- en doktershoeken gemaakt. De peuters kunnen zo elkaar, puk of de knuffels weer beter maken. Er liggen dokterskoffers met inhoud, doktersjassen, fruit, zakdoekjes, weegschaal en een meetlint. Op deze manier worden de kinderen uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan.

Babygroepen

Op de babygroepen staat voor de veiligheid het materiaal hoog. Zodra de pedagogisch medewerkers bij de kinderen zitten met spelen wordt het materiaal erbij gepakt. Zo kunnen ook de allerkleinste de dokterspullen ontdekken. Tevens worden de spullen natuurlijk gebruikt bij het aanbieden van de verschillende activiteiten die bij uk & puk horen.

Hal

Wij hebben een grote hal waar we met de kinderen vrij kunnen spelen, als het bijvoorbeeld regent. Op de hal wordt het thema goed zichtbaar door de hoek met doktersmateriaal en hangen er verschillende slingers en knutsels rondom ‘hatsjoe!’

Deurplaten

Per thema hebben wij verschillende deurplaten. Daarop staat het thema waarmee we werken en wanneer dat is. Voor ouders is zo duidelijk waar de kinderen mee bezig zijn tijdens een bepaalde periode. De deurplaten kun je lang bewaren, waardoor je ze herhaaldelijk kan gebruiken (alleen de datum is altijd anders).

Kansrijke momenten

Door het materiaal op deze manier neer te zetten en aan te bieden spelen de kinderen er op meerdere momenten van de dag mee. Ook kun je zo kansrijke momenten grijpen om in te haken op het spel van de kinderen. Zo speel je in en mee met hun belevingswereld en wordt het op een laagdrempelige manier aangeboden.