Bedankt lieve pedagogisch medewerkers en gastouders

Het jaar 2019 zit er bijna op. In deze blog wil ik jullie bedanken voor het afgelopen jaar waarin jullie met hart en ziel hebben gewerkt in de kinderopvang.

Lieve pedagogisch medewerkers, gastouders en iedereen die in de kinderopvang werkt,

Wat is het jaar weer voorbij gevlogen! Een jaar waarin jullie weer KEIHARD hebben gewerkt. Iedere dag staan jullie voor klaar voor het mooiste beroep wat er is; werken in de kinderopvang. Ook als je er even geen zin hebt, slecht hebt geslapen of je voelt je rot, dan nog sta jij er. Voor de kinderen maak je er iedere dag het beste van en ook door de kinderen vergeet je je slechte nacht. De liefde die je iedere dag krijgt van de kinderen is toch super mooi?

Ook voor de kinderopvang was het een bewogen jaar. Te weinig pedagogisch medewerkers, waardoor jullie een stapje harder moet lopen. De leraren die staken waardoor de BSO juist langer moet werken, terwijl er zo weinig pedagogisch medewerkers zijn. Samen met je collega’s maak je er iedere dag weer het beste van, want met je hart werken is wel het allerbelangrijkste in de kinderopvang.

Al het gesnotter van kinderen, de vragen die 100 x krijgt van de peuters, de zoveelste poepbroek binnen 5 minuten, die ene wat lastigere ouder, de baby die alleen drinkt als je loopt en schudt, de 8-jarige die heel boos is, en nog veel meer, nemen jullie voor lief. Waarom? Omdat je het vak pedagogisch medewerker met liefde uitvoert en je dit allemaal doet omdat je het graag doet. Je staat voor alle kinderen klaar, bent altijd het luisterende oor en hebt geduld tot aan de maan.

Ik wil jullie vanuit de grond van mijn hart bedanken voor een prachtig 2019. Ondanks sommige tegenslagen binnen ons werk, knallen jullie keihard door. Bedankt dat jullie de kinderen van de toekomst warm ontvangen, een mooie dag bezorgen en ieder kind een welkom gevoel geven binnen je groep.

Op naar een nieuw mooi jaar waarin we hopelijk wat meer rust krijgen binnen de kinderopvang en de pedagogisch medewerkers en gastouders kunnen doen waarvoor ze op de groep staan; werken met kinderen en niet met de rompslomp eromheen.

Fijne jaarwisseling, veel liefs Birgit