6 tips voor hapjes met Sinterklaas

Sinterklaas is in Nederland. Een fijne en gezellige tijd die ook op het kinderdagverblijf wordt gevierd. Er wordt vaak met de kinderen geknutseld, liedjes gezongen en boeken voorgelezen. Naast dit alles kun je ook samen met de kinderen hapjes maken en natuurlijk opeten. In deze blog deel ik 6 tips voor hapjes rondom het thema Sinterklaas.

Piz­za­mij­ters

Bron: Albert Heijn

Benodigdheden:

  • Pizzadeeg met tomatensaus
  • Tarwebloem
  • Oude kaas

Klik hier om te zien hoe je de pizzamijters maakt.

Mandarijn Sint en Piet

Bron: traktatie ideetjes

Benodigdheden:

  • Mandarijnen
  • Wiebeloogjes
  • Stiften
  • Watten
  • Veer
  • Papier
  • Schaar
  • Lijm

Klik hier om te zien hoe je de mandarijn Sint en Piet maakt.

Bladerdeeg staf van Sinterklaas

Bron: Laura’s Bakery

Benodigdheden:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei, geklutst
  • geraspte (belegen) kaas
  • zout en peper

Klik hier om te zien hoe je de bladerdeeg staf van Sinterklaas maakt.

Sinterklaas lunch

Bron: ondeugende spruit

Benodigdheden:

  • brood
  • brood beleg
  • mandarijn
  • kaas
  • cherrytomaatje
  • paprika
  • ontbijtkoek
  • steekvormpjes
  • pepernoten
  • rozijnen
  • dadel (gedroogd)
  • bord
  • mes
  • cakevormpje
  • cocktailprikker

Klik hier om te zien hoe je de Sinterklaas lunch maakt.

Appelmijters op een stokje

Bron: DoenKids

Benodigdheden:

  • Appels
  • Bananen
  • Druiven
  • Satéprikkers
  • Scherp mesje

Klik hier om te zien hoe je de appelmijters op een stokje maakt.

Bladerdeeg cadeau pakketjes

Bron: Laura’s Bakery

Benodigdheden:

  • rol vers bladerdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 15 gram geraspte kaas
  • 1 plakje cervelaat, fijngesneden
  • 5 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • 5-7 blaadjes basilicum, fijngesneden
  • peper en zout
  • ei, voor bestrijken

Klik hier om te zien hoe je de bladerdeeg cadeau pakketjes maakt.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *