Recensie ‘welkom in de kudde’

‘Welkom in de kudde’ is een boek dat gaat over paarden. Niet zomaar een paar paarden, maar deze paarden in het boek bestaan echt! In het boek beleven Janneke en de kinderen Britt, Evi en Daan een hoop avonturen. De paarden lopen los en zijn vrij om naar je toe te komen. Soms in rust, soms in galop! Paarden zorgen altijd voor verrassingen, heel anders dan je denkt.

Welkom in de kudde

‘Welkom in de kudde’ gaat over de avonturen van Janneke en de kinderen Britt, Evi en Daan. Janneke woont bij de paarden en de kinderen komen daar om te spelen en te helpen. Britt is het nieuwe buurmeisje en Daan is een vriendje van Evi. Samen beleven ze een hoop mooie, nieuwe en spannende avonturen.

Ieder hoofstuk is gaat over een onderdeel wat bij de paarden hoort, zoals bijvoorbeeld waar ze wonen, hoe ze zien in het donker en welke spelletjes je met paarden kunt spelen. Eerst wordt het verhaal vertelt over wat de kinderen beleven en daarna geeft Janneke er uitleg over. De kinderen maken een hoop avonturen mee samen met de paarden, het is grappig, spannend en heel leuk! Janneke vertelt daarna bijvoorbeeld waarom een kudde belangrijk is voor paarden. Deze extra informatie in het boek, geeft je een nog beter beeld over paarden.

Zelf ben ik geen paardenkenner, maar vond het erg leuk om op deze manier te leren over de paarden. Het boek is op een fijne en duidelijke manier geschreven, waardoor het goed te lezen is. De extra informatie over de paarden maakt het boek lezen informatief en plezierig.

Voor kinderen is het boek vanaf ongeveer groep 5 goed te lezen.

Website

Wil je meer lezen over het leven van de paarden? Kijk dan op de websitewww.paarden-kracht.nl

Wil je het boek zelf kopen? Dat kan! Hij kost €16,45 en is te bestellen bij Kirjabboek

Lees ook: 10 tips voor het spelen met een parachutedoek

Winactie

Wil je zelf het boek ‘welkom in de kudde’ lezen? Je kunt hem nu 2 x winnen bij tips voor de kinderopvang. Reageer op facebook of op mijn website waarom of voor wie jij het boek graag wilt hebben en maak kans. Op maandag 18 februari maak ik de winnaars bekend.

2 antwoorden
  1. Danielle Nijssen
    Danielle Nijssen zegt:

    Ik wil graag meedoen aan de welkom in de kudde-winactie voor mijn oudste dochter. Zij is een echte paardenfan en een boekenwurm. Ze heeft al heel veel paardenboeken gelezen, maar deze nog niet. Ik zou dit boek graag voor haar willen winnen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *